Forum Settings
       
Reply To Thread

PS3 Network QuestionFollow

#1 Jul 31 2013 at 8:10 PM Rating: Decent
Avatar
**
456 posts
I'm having a small issue that I'm hoping someone might be able to answer...

If I go to YouTube on my ps3 browser and look up any video it doesnt matter which it will load the page and comments etc. However it will not download the video or play it... Does anyone know what could be the problem? It's not just YouTube either it won't DL any video but will load my page... Also got a small message warning when choosing my network connection and putting in WPA PW that the NAT type 2 could be a problem... Is this going to effect my Ffxiv experience and what if anything can I do to fix the problem?

I'm running wirelessly through suddenlink on a 30mps slim model ps3...

Thanks in advance for any and all advice on the issue at hand.

Edit... Provider has been contacted and was of no help at all...

Edited, Jul 31st 2013 9:11pm by Mmoderator
____________________________
Moderator-75thf 75nin 75pld Hume
LS- WanderingTrupaTricks
~~~~~~~~~~~~~~~Diabolos~~~~~~~~~~~~~~
Mori Oni- 50MNK 20LNC 11GLD Miquote
LS- The Inner Circle
FC- Primal Bane
~~~~~~~~~~~~~~~Ultros~~~~~~~~~~~~~~~~
#2 Jul 31 2013 at 8:15 PM Rating: Decent
Avatar
****
4,770 posts
I'm just guessing, but it could be a problem with the Flash player. I've heard PS3's browser had some problems recently, but I don't know for sure. I'll give it a try and report back.
#3 Jul 31 2013 at 8:20 PM Rating: Decent
Avatar
**
456 posts
Ok thanks much appreciated
____________________________
Moderator-75thf 75nin 75pld Hume
LS- WanderingTrupaTricks
~~~~~~~~~~~~~~~Diabolos~~~~~~~~~~~~~~
Mori Oni- 50MNK 20LNC 11GLD Miquote
LS- The Inner Circle
FC- Primal Bane
~~~~~~~~~~~~~~~Ultros~~~~~~~~~~~~~~~~
#4 Jul 31 2013 at 8:25 PM Rating: Excellent
Avatar
**
660 posts
If that doesn't work, there's a YouTube app for the PS3. Or there was one...I tried it a few months back and it was really laggy. If they've made any improvements on it, you may want to look into that as well.
____________________________
Nasozan, Midgardsormr Server. R.I.P.
75 BRD, SAM, WHM; 74 THF, BLM; 69 PLD, BST.
Darth Howie wrote:
Woe unto he who tries to be helpful, for upon him shall be lain the burdens of all.
- Squall 15:11
#5 Jul 31 2013 at 8:40 PM Rating: Good
Avatar
**
377 posts
Mmoderator wrote:
I'm having a small issue that I'm hoping someone might be able to answer...

If I go to YouTube on my ps3 browser and look up any video it doesnt matter which it will load the page and comments etc. However it will not download the video or play it... Does anyone know what could be the problem? It's not just YouTube either it won't DL any video but will load my page... Also got a small message warning when choosing my network connection and putting in WPA PW that the NAT type 2 could be a problem... Is this going to effect my Ffxiv experience and what if anything can I do to fix the problem?

I'm running wirelessly through suddenlink on a 30mps slim model ps3...

Thanks in advance for any and all advice on the issue at hand.

Edit... Provider has been contacted and was of no help at all...

Edited, Jul 31st 2013 9:11pm by Mmoderator

I have never had any luck using Youtube in the browser but the Youtube App that is avalible on the PSN works wonderfully.
____________________________
What? Did you expect something witty?

The Kraken Club - FC on Ultros
Arylin Moonsong - Ultros
Mimiroo Underhill - Ultros
#6 Jul 31 2013 at 8:42 PM Rating: Good
Avatar
****
4,770 posts
Ok, I just tested Youtube on the PS3 browser. Did it keep prompting you to accept the plug-in for it? Because that's the only way the video would play for me. The first time I tried this, I got the flash player error, but it worked after that. Use refresh if need to.

A NAT 2 configuration means you're using a router. Nat 1 would mean you're hooking it up directly to the modem and Nat3 means you're in trouble and you can't host LAN(local area network) multiplayer. In computer networking, Network Address Translation (NAT) is the process of modifying IP address information in IPv4 headers while in transit across a traffic routing device.

As for your case, I suggest troubleshooting both the router and the PS3 WiFi connection. It's possible you have some type of firewall up that's causing an error on the router side. Can you log in your PSN account? If so, that's a good sign. I just tested my internet connection and everything checked out. If you're able to do that without an error under "Internet Connect test", that's a good sign. If you have problems, it could be a host of things including a router that is going bad. It's also possible the IP address needs to be refreshed which can do by recycling the router/modem. If you're able to run the internet test, you should be ok though.
#7 Jul 31 2013 at 8:58 PM Rating: Decent
Avatar
**
456 posts
Shadow your a **** hero!!! It was the stupid plug in prompt... I feel dumb as **** now! Anywho thank you all for the responses and help I can't wait to play along side my ZAM family in this beautiful FF world...
____________________________
Moderator-75thf 75nin 75pld Hume
LS- WanderingTrupaTricks
~~~~~~~~~~~~~~~Diabolos~~~~~~~~~~~~~~
Mori Oni- 50MNK 20LNC 11GLD Miquote
LS- The Inner Circle
FC- Primal Bane
~~~~~~~~~~~~~~~Ultros~~~~~~~~~~~~~~~~
#8 Jul 31 2013 at 9:11 PM Rating: Decent
Avatar
****
4,770 posts
Glad I could help, see you in FF14.
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 147 All times are in CDT