Forum Settings
       
« Previous 1 2
Reply To Thread

FFXIV-APP Not WorkingFollow

#1 Aug 31 2013 at 4:49 AM Rating: Decent
5 posts
I don't know where else to put this since I couldn't find a dedicated spot for FFXIV-APP related stuff, so I'm posting it here.

I've download the app, made sure I have .NET framework 4.5, extracted it using WinRaR, opened it up running as administrator, and saved my character but I can't get it to work. At first I thought it was because 14 was not on my C drive and now it is but that didn't fix the problem. My roommate downloaded it doing exactly what I did and his worked immediately. Not sure what's wrong, but if Icehunter has any suggestions that would be great.

Thanks

Edited, Aug 31st 2013 6:56am by lampondesk
#2 Aug 31 2013 at 8:42 AM Rating: Excellent
*
131 posts
lampondesk wrote:
I don't know where else to put this since I couldn't find a dedicated spot for FFXIV-APP related stuff, so I'm posting it here.

I've download the app, made sure I have .NET framework 4.5, extracted it using WinRaR, opened it up running as administrator, and saved my character but I can't get it to work. At first I thought it was because 14 was not on my C drive and now it is but that didn't fix the problem. My roommate downloaded it doing exactly what I did and his worked immediately. Not sure what's wrong, but if Icehunter has any suggestions that would be great.

Thanks

Edited, Aug 31st 2013 6:56am by lampondesk


Maybe some folks can help you, but it'd be a lot easier if you'd detail what, specifically, is going wrong. You mention some things you've tried, but you don't tell us what specifically is or is not happening that is or is not expected behavior.
____________________________
Dusk Sanatore (CNJ, FSH, GSM) @ Cactuar
Dusk D'norte (MRD) @ Kujata
#3 Aug 31 2013 at 8:57 AM Rating: Excellent
**
919 posts
If the Plugin's tab is not working it means windows has blocked the file as a zip that contains .exe/.dll files. That would be the only reason for that not showing up.

Does the plugin's tab show for you? (star icon)
If it does show; does it log anything?

I myself noticed after the last update of the actual game I had to restart my game client because for some reason the game had blocked read access to windows for it's process. Not sure why on that matter; but restarting it fixed it.
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#4 Aug 31 2013 at 9:25 AM Rating: Good
What is this app? I keep seeing it being talked about.
It is an app for the PC? Does SE even have smart phone apps (searching apple store only gave me old FF games)
____________________________
Sandinmyeye | |Tsukaremash*ta | Dihydrogen Monoxide (it kills)
#5 Aug 31 2013 at 11:59 AM Rating: Excellent
**
919 posts
At the top of forums: XIV APP :)

It's an app I created from 1.0 that does translation, parsing and sound notifications based on events you put in.
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#6 Aug 31 2013 at 12:11 PM Rating: Decent
5 posts
Quote:
Maybe some folks can help you, but it'd be a lot easier if you'd detail what, specifically, is going wrong. You mention some things you've tried, but you don't tell us what specifically is or is not happening that is or is not expected behavior.


Well, FFXIV APP doesn't actually seem to recognize anything I do in 14. The parser doesn't pick up anything and the chat plugin doesn't pick up anything.



Quote:
If the Plugin's tab is not working it means windows has blocked the file as a zip that contains .exe/.dll files. That would be the only reason for that not showing up.

Does the plugin's tab show for you? (star icon)
If it does show; does it log anything?


The plugin's tab does not show the star icon and accordingly does not log anything. If it's because windows blocked the .exe/.dll files how can I get around that? I've used the free trial version of WinRaR as you suggested on your site.

Also, I've just done a clean install so is it possible that I'm missing something other than .NET framework 4.5 that your app needs to run?
#7 Aug 31 2013 at 1:49 PM Rating: Excellent
**
919 posts
Are you downloading it using internet explorer? Just needs .NET but if the plugins aren't showing then windows itself is blocking the file. :(

Edited, Aug 31st 2013 12:50pm by Icehunter
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#8 Aug 31 2013 at 2:12 PM Rating: Decent
5 posts
I'm using Chrome. I've also tried turning off any and all anti-virus that I have and that didn't help. Unfortunately I can't try anything right now since I can't login.
#9vahlmyth, Posted: Aug 31 2013 at 2:17 PM, Rating: Sub-Default, (Expand Post) Does it translate Engrish to English?
#10 Aug 31 2013 at 3:58 PM Rating: Decent
5 posts
Alright, so I've gotten in. Tried numerous things including right-clicking > properties > and clicking unblock on the zip file as someone suggested and it still doesn't work. I get what you're saying about the star and it not recognizing the plugins, but my roommate's works and he also does not have a star on his so is it possible that that isn't the problem?

Or if what you say is indeed the problem, that windows does in fact block the .exe/.dll files then how do we fix it?

I understand if you're busy, but I really want to use your program and I'm currently unable to.

Edit: Update, I installed it on my 2nd roommates computer doing exactly the same thing as I'm doing on mine and it also worked immediately. There has to be some underlying issue here that I'm not seeing. We're all using Windows 7 etc etc. Suggestions?


Edited, Aug 31st 2013 6:45pm by lampondesk
#11 Aug 31 2013 at 4:55 PM Rating: Excellent
**
919 posts
lampondesk wrote:
Alright, so I've gotten in. Tried numerous things including right-clicking > properties > and clicking unblock on the zip file as someone suggested and it still doesn't work. I get what you're saying about the star and it not recognizing the plugins, but my roommate's works and he also does not have a star on his so is it possible that that isn't the problem?

Or if what you say is indeed the problem, that windows does in fact block the .exe/.dll files then how do we fix it?

I understand if you're busy, but I really want to use your program and I'm currently unable to.

Edit: Update, I installed it on my 2nd roommates computer doing exactly the same thing as I'm doing on mine and it also worked immediately. There has to be some underlying issue here that I'm not seeing. We're all using Windows 7 etc etc. Suggestions?

Edited, Aug 31st 2013 6:45pm by lampondesk


As long as all files have been extracted; including the "PluginInfo.xml" files inside each plugin folder and the .dll's are not blocked it should load fine on any PC with Windows 7/8. If all files are extracted I would just defer and say it's something to do with windows in particular. Could even be UAC (user account control). Extracting with 7zip/winrar instead of Right-Click->Extract All has always fixed this issue of plugins not showing. :(
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#12 Aug 31 2013 at 6:12 PM Rating: Decent
5 posts
Sweet jesus! It works!

Not sure exactly what fixed it, but these are the things that I did.

1. I completely uninstalled my antivirus software (Norton) instead of just turning it off.
2. I used 7-zip instead of WinRaR.

If I had to guess I'd say it was Norton that was messing things up.

Thanks for taking the time, Icehunter.
#13 Sep 01 2013 at 2:52 PM Rating: Decent
*
241 posts
Same problem.

Extracted properly (7zip)
Shows plugin star they appear to be working
Reinstalled .NET 4.5
Run as Admin

Nothing...

And I will not uninstall Norton.. forget about it, make it work with it.

Edited, Sep 1st 2013 1:53pm by Jadier
#14 Sep 02 2013 at 12:28 PM Rating: Decent
3 posts
same for me. I used 7zip to unzip and it shows the star to the left. I run as admin, have .Net 4.5
It happens nothing. Hmm.. :(
#15 Sep 04 2013 at 6:22 AM Rating: Decent
I have the same problem here : )
FFXIVAPP running as Admin, Plugin icon (Star) is available but plugins are not logging anything from the game.

Using win7 64bit with .NET 4.5
Tried using both WinRAR and 7zip
My PC is using Norton security as well but I tried downloading the app on a separate laptop without any antivirus software, unzip it onto a thumb drive with WinRAR and copy to my PC. it still doesn't work.

I checked the plugins folders and the PluginInfo.xml and .dll files are there.

The following files are in the FFXIV folders:
FFXIVAPP.Client.exe
FFXIVAPP.Client.exe.config
FFXIVAPP.Client.exe.nlog
FFXIVAPP.Common.dll
FFXIVAPP.IPluginInterface.dll
FFXIVAPP.Updater.exe
HtmlAgilityPack.dll
MahApps.Metro.dll
Newtonsoft.Json.dll
NLog.dll
System.Windows.Interactivity.dll

I really love to be able to use this but I've been fiddling with it for a week now and still can't get it to work T_T
#16 Sep 04 2013 at 7:25 AM Rating: Decent
5 posts
It picks up the chat log but won't translate it for me, super annoying.
#17 Sep 04 2013 at 7:29 AM Rating: Good
Avatar
**
336 posts
i love this app but i have one problem with it. during dungeons it does not show my pets (carby, Eos, Selene) within the readout but it will show others pets in the readout. is this normal??
____________________________
"You are what you are on paper."
-
Avirex Idyll - Faerie Server
#18 Sep 04 2013 at 8:00 AM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
ZAM Administrator
Avatar
*****
12,361 posts
RyanSquires wrote:
i love this app but i have one problem with it. during dungeons it does not show my pets (carby, Eos, Selene) within the readout but it will show others pets in the readout. is this normal??


http://ffxiv-app.com/Issues/
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
#19 Sep 05 2013 at 12:50 AM Rating: Decent
Scholar
Avatar
31 posts
My problem is that I see the 'Log' plugin (chat and battle statistics etc.), but I don't see anything in the Parse plugin. Not in the basic tab nor in the action log. Am I missing something?

Edited, Sep 5th 2013 2:50am by xenatore
#20 Sep 05 2013 at 7:43 AM Rating: Excellent
**
919 posts
xenatore wrote:
My problem is that I see the 'Log' plugin (chat and battle statistics etc.), but I don't see anything in the Parse plugin. Not in the basic tab nor in the action log. Am I missing something?

Edited, Sep 5th 2013 2:50am by xenatore


Few questions :)

1. Did you run as admin?
2. Do you have norton antivirus installed?
3. Did you have any antivirus installed that prevents one program from reading the memory of another?
4. What OS? :)

thanks!
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#21 Sep 05 2013 at 2:53 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
31 posts
Quote:
1. Did you run as admin?

Yes I did.
Even disabled UAC completely. No changes.
I see battle stuff in the Log plugin, but nothing in the Parse plugin (Basic, Action log etc.)

Quote:
2. Do you have norton antivirus installed?

No.

Quote:
3. Did you have any antivirus installed that prevents one program from reading the memory of another?

Using Kaspersky Anti-Virus, but disabled it while running FFXIV APP.
No changes.

Quote:
4. What OS? :)

Windows 7 64-bit

Thanks for the help so far ;-)


Edited, Sep 5th 2013 4:53pm by xenatore
#22 Sep 06 2013 at 7:47 AM Rating: Excellent
**
919 posts
^^; I've never; ever seen log get something and parse not o.O Can you do me a favor if you haven't already done so. Make a new tab in-game or modify one you would be comfortable doing so with; and make sure every chat filter is checked for that tab. It will make it spam alot inside that one but that is the only thing I can think of at this time.
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#23 Sep 06 2013 at 8:04 AM Rating: Decent
Scholar
Avatar
31 posts
Made a new tab with everything checked.
Still only Log and nothing in Parse.
Too bad I can't use this tool, I'm sooooo curious for some hot stats Smiley: grin

I can also see all the damage I and my party members do in the Log.
Smells like a problem with the Parse plugin?

Edited, Sep 6th 2013 10:07am by xenatore
#24 Sep 06 2013 at 8:29 AM Rating: Good
Avatar
**
336 posts
Wint wrote:
RyanSquires wrote:
i love this app but i have one problem with it. during dungeons it does not show my pets (carby, Eos, Selene) within the readout but it will show others pets in the readout. is this normal??


http://ffxiv-app.com/Issues/


Thanks Wint. ^.^
____________________________
"You are what you are on paper."
-
Avirex Idyll - Faerie Server
#25 Sep 06 2013 at 8:32 AM Rating: Excellent
**
919 posts
It would more than likely be something system related. I've got a very large userbase without this particular issue; it's a strange one honestly. It's either no plugins load because it was blocked by windows, or plugins load but it doesn't log (because of norton or AV).

Do you happen to have logging "NLOG" turned on in the app and if so does it produce and logs on the system under /Logs/Errors?
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#26 Sep 06 2013 at 9:05 AM Rating: Decent
Scholar
Avatar
31 posts
NLOG is enabled, but all I see is a Logs/ folder and there's a XML file called '2013_09_06_16.29.45_ChatHistory.xml'.
No Error folder or something else.

Is there any chance to start the app in some kind of debug mode?

Edit: I'm using the german version of the game!



Edited, Sep 6th 2013 11:09am by xenatore
#27 Sep 06 2013 at 10:22 AM Rating: Decent
Scholar
***
3,570 posts
Icehunter wrote:
At the top of forums: XIV APP :)

It's an app I created from 1.0 that does translation, parsing and sound notifications based on events you put in.


Oh wow, you created it? Thank you from the bottom of my heart. I have a completely unrelated question regarding it. It seems that either Accuracy is either not being parsed correctly, or Accuracy is broken in the game, as it always parses 100%. What do you think?
____________________________


#28 Sep 06 2013 at 12:27 PM Rating: Decent
4 posts
I cannot seem to get this to work either. Windows 7, running the app as administrator. I'm using Norton as well but I refuse to uninstall it. I see that by default the app is being blocked in Norton's firewall settings. Even after setting it to allow the app doesn't work.

Would love to see a solution to this! I can see this program being very handy.
#29 Sep 06 2013 at 12:27 PM Rating: Excellent
**
919 posts
xenatore wrote:
NLOG is enabled, but all I see is a Logs/ folder and there's a XML file called '2013_09_06_16.29.45_ChatHistory.xml'.
No Error folder or something else.

Is there any chance to start the app in some kind of debug mode?

Edit: I'm using the german version of the game!



Edited, Sep 6th 2013 11:09am by xenatore


German parsing isn't support yet :P I need someone to help with it lol since I don't speak it :D
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#30 Sep 06 2013 at 12:28 PM Rating: Excellent
**
919 posts
Louiscool wrote:
Icehunter wrote:
At the top of forums: XIV APP :)

It's an app I created from 1.0 that does translation, parsing and sound notifications based on events you put in.


Oh wow, you created it? Thank you from the bottom of my heart. I have a completely unrelated question regarding it. It seems that either Accuracy is either not being parsed correctly, or Accuracy is broken in the game, as it always parses 100%. What do you think?


Do you have a tab that has absolutely every chat line enabled for it? If you do; and you know you missed please provide a line sample from the chathistory.xml and I can reparse it myself using the "select previous file" button :)

Thanks!
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#31 Sep 06 2013 at 12:33 PM Rating: Excellent
**
919 posts
pixlweaver wrote:
I cannot seem to get this to work either. Windows 7, running the app as administrator. I'm using Norton as well but I refuse to uninstall it. I see that by default the app is being blocked in Norton's firewall settings. Even after setting it to allow the app doesn't work.

Would love to see a solution to this! I can see this program being very handy.


1. Does the plugins tab show? (star icon)
2. Is there anyway to add the directory of the app to norton as a trusted location?

The app does two things:
Uses the internet to for:
update checks
getting profile photos for avatar
importing your lodestone ID on button click only
google translation

Uses windows dll's for:
reading game memory

Norton could be blocking the reading now but allowing the internet traffic.
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#32 Sep 06 2013 at 12:41 PM Rating: Decent
2 posts
I can't get the plugin Icon to show (Star). Windows 8, Disabled Windows Defender and Windows Firewall, not using any other trash AV. Extracted using Winrar. Disabled UAC and ran as admin just for sh*ts in giggles. Version is 2.0.4995.13314
These are the files in the FFXIVAPP.Plugin.Log Folder:

FFXIVAPP.Plugin.Log.dll
Logo.png
PluginInfo.xml

Fired up FFXIV-APP after I was already in game.
#33 Sep 06 2013 at 12:48 PM Rating: Excellent
**
919 posts
fknkev wrote:
I can't get the plugin Icon to show (Star). Windows 8, Disabled Windows Defender and Windows Firewall, not using any other trash AV. Extracted using Winrar. Disabled UAC and ran as admin just for sh*ts in giggles. Version is 2.0.4995.13314
These are the files in the FFXIVAPP.Plugin.Log Folder:

FFXIVAPP.Plugin.Log.dll
Logo.png
PluginInfo.xml

Fired up FFXIV-APP after I was already in game.


fknkev wrote:
I can't get the plugin Icon to show (Star). Windows 8, Disabled Windows Defender and Windows Firewall, not using any other trash AV. Extracted using Winrar. Disabled UAC and ran as admin just for sh*ts in giggles. Version is 2.0.4995.13314
These are the files in the FFXIVAPP.Plugin.Log Folder:

FFXIVAPP.Plugin.Log.dll
Logo.png
PluginInfo.xml

Fired up FFXIV-APP after I was already in game.


If you right click the zip file and select properties does it say blocked with an unblock button? If so delete the extracted folder, re-enable firewall and defender (by default they've NEVER blocked me from using it), and extract again :D
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#34 Sep 06 2013 at 12:53 PM Rating: Decent
2 posts
Icehunter wrote:

If you right click the zip file and select properties does it say blocked with an unblock button? If so delete the extracted folder, re-enable firewall and defender (by default they've NEVER blocked me from using it), and extract again :D


Dude that was it! wtf windows 8...
#35 Sep 06 2013 at 3:20 PM Rating: Decent
4 posts
Icehunter wrote:


1. Does the plugins tab show? (star icon)
2. Is there anyway to add the directory of the app to norton as a trusted location?

The app does two things:
Uses the internet to for:
update checks
getting profile photos for avatar
importing your lodestone ID on button click only
google translation

Uses windows dll's for:
reading game memory

Norton could be blocking the reading now but allowing the internet traffic.


1. Yes the plugins tab shows. If it makes any difference, I think the app does recognize when I'm online/offline as the title of the app will have "OFFLINE" at the end of it but when I'm online that text is not there. No data shows up though.

When the game is running, it says the current process ID is 6184 if that helps.

Made sure my character info was entered correctly in the options as well. All other settings are at default.

I have Nlog enabled but I do not see a Log folder.

2. From what I can tell Norton is only blocking the Client exe file. Setting it to allow access should mean the exe has full access inbound and outbound.

I also added an entry for the exe for Windows Firewall and made sure it's set to allow all.

No luck. :(
#36 Sep 06 2013 at 3:59 PM Rating: Excellent
**
919 posts
Try resetting all settings to default, and restarting the app. If that fails; then something deep in system is prevent ram from being read :(
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#37 Sep 06 2013 at 4:12 PM Rating: Decent
4 posts
Icehunter wrote:
Try resetting all settings to default, and restarting the app. If that fails; then something deep in system is prevent ram from being read :(


Reset and restarted. Still doesn't work.

If this matters at all: my default documents folder is not located on C drive, I have it pointed to another drive. If the program is specifically looking for C > Users > My profile > My documents, it would not be able to find anything there.
#38 Sep 06 2013 at 6:12 PM Rating: Excellent
**
919 posts
It only looks there for saving avatars. Using Environment.SpecialFolders.Documents, so it should auto find it. :( I'm sorry; at this time I'm not sure what's causing the issue. I had something similar with a friend and redownloading, unblocking, unzipping and resetting settings worked.

That being said perhaps try the next one which I'm uploading today with beta "German" support on parsing enabled, and arcanist dot fix.
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#39 Sep 07 2013 at 10:30 AM Rating: Decent
4 posts
Latest version doesn't work either.
#40 Sep 07 2013 at 1:53 PM Rating: Decent
Scholar
***
3,570 posts
Icehunter wrote:
Louiscool wrote:
Icehunter wrote:
At the top of forums: XIV APP :)

It's an app I created from 1.0 that does translation, parsing and sound notifications based on events you put in.


Oh wow, you created it? Thank you from the bottom of my heart. I have a completely unrelated question regarding it. It seems that either Accuracy is either not being parsed correctly, or Accuracy is broken in the game, as it always parses 100%. What do you think?


Do you have a tab that has absolutely every chat line enabled for it? If you do; and you know you missed please provide a line sample from the chathistory.xml and I can reparse it myself using the "select previous file" button :)

Thanks!


I have all log files checked, but I also don't think I miss. Like, I don't recognize a single instance of missing, and everyone I talk to says the same.. So, I don't suspect the program to be at fault here, but I am going to parse later in level 1 gear / naked and see if I can get a miss.
____________________________


#41 Sep 08 2013 at 2:27 AM Rating: Decent
4 posts
My plugin's show up (after some re-extracting) but nothing is being logged or parsed.

I ran it as Admin.

I have Norton.

I'm on Windows 8 64-bit.

I allowed it on Norton and made a special exclude folder.

I read through this thread 3 times to try and get it to work.

Edited, Sep 8th 2013 4:27am by Jrgsubzero
#42 Sep 09 2013 at 1:01 AM Rating: Decent
1 post
Kay...so I'm at a loss. I have been trying to get this app to work for the last 2 days and still no luck. The star icon on the left for the plugins menu is there and when I click on it I'm give the options for the translator, the sound plugin and the parser but nothing works. I was able to put my character info in and it loaded the Lodestone ID and I have all the battle chat log options checked for everything in-game but still nothing =[

I'm running windows 7 64bit and I have norton installed, and I am running as Admin(also the only user account on this comp)
#43 Sep 09 2013 at 1:16 AM Rating: Decent
2 posts
I have the same probleme as xenatore, the log plugins works and I get everything in the chat, but nothing apperars in the parse plugin. I'm using the french version of the, so I assume the parsing stuff only works for english ?

I am a .NET Engineer, so If you need help to make it work for the French version I can help you.
#44 Sep 09 2013 at 7:49 AM Rating: Excellent
**
919 posts
Earisu wrote:
I have the same probleme as xenatore, the log plugins works and I get everything in the chat, but nothing apperars in the parse plugin. I'm using the french version of the, so I assume the parsing stuff only works for english ?

I am a .NET Engineer, so If you need help to make it work for the French version I can help you.


There is a setting option to choose french as the game language :) Did you choose that? It's in the main settings panel icon on the left under "character settings"

Edited, Sep 9th 2013 6:50am by Icehunter
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#45 Sep 10 2013 at 1:31 AM Rating: Decent
2 posts
Didn't saw that settings :o. Solved my problem, thx :)
#46 Sep 10 2013 at 1:25 PM Rating: Decent
5 posts
Icehunter I noticed it only translates Norwegian 1/5th of the time but If I paste the text into google translate it 100% translates everything. Any clue as to why the app isn't automatically translating Norwegian for me?
#47 Sep 10 2013 at 1:25 PM Rating: Decent
5 posts
I'm running in admin, 4.5 net. using avira anti virus.
#48 Sep 10 2013 at 1:38 PM Rating: Excellent
**
919 posts
It's set to translate japanese by default and checks if the character code is > 128 in ascii. So if JP only is checked and the line does not contain a ascii code above 128, it won't translate.

If you turn off "translate JP only" then it sends every line to google. If you're sending alot of lines google may throttle you're requests.
____________________________
http://ffxi.allakhazam.com/story.html?story=18309
Quote:
Like Final Fantasy XI, the game specs will be extremely high for the time, but in about 5 years, an average machine can run it on max settings with little to no issues. Tanaka also expressed interest in making a benchmark program available.

FilthMcNasty wrote:
I endorse this thread.
#49 Sep 11 2013 at 2:53 PM Rating: Decent
4 posts
Newest update fixed my problem of not being able to see anything in parser/log.
#50 Sep 11 2013 at 6:12 PM Rating: Decent
5 posts
Ice thanks for taking the time to respond. I've used your app back in 1.0 without any issue. I set it to translate everything (jp only off) and it just won't translate Norwegian into english but If I set it to lets say Japanese it will translate the Norwegian text 100% of the time into Japanese. Any idea whats going on sir?
#51 Sep 11 2013 at 6:14 PM Rating: Decent
5 posts
also I'm using an app on chrome to translate Norwegian website into English and its Google based. When I click translate to english it will pop up translating english to english, its not detecting the Norwegian language, but if I manually set the language in the app to Norwegian > English bam 100% of it get translated. I guess this is an issue with google translator not detecting Norwegian properly?
« Previous 1 2
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 138 All times are in CDT
Bidnastyme, derneis, lolgaxe, ranaraza, Ravashack, Anonymous Guests (133)