Forum Settings
This Forum is Read Only

What colour is your connection?Follow

#1 Sep 04 2010 at 7:35 AM Rating: Decent
29 posts
My connection is showing up as red most of the time, do you think this would be me, or the server causing this. The status website suggests the server is running at <300ms (green)

Im worried my internet connection wont handle beta/the official release.

Is anyone else having these connection issues?

Edited, Sep 4th 2010 9:36am by rhysdarkenvy
#2 Sep 04 2010 at 7:38 AM Rating: Decent
1,536 posts
Unless you have a faulty router/modem or are running on dial up still, I wouldn't worry about that...obviously though if its red that means you may be having a problem, idealy it would stay green, mine goes back and forth between green and yellow/orange. I would wait 'til more updates to the beta and see if it gets better.
#3 Sep 04 2010 at 7:43 AM Rating: Decent
29 posts
Yeah im assuming its not me! I have hit yellow a couple of times. Im running speed tests and im clocking a fairly steady 6-7mb DL and around 4-500kbps upload. Which is fine surely?

I am running wireless on a non static ip, using an o2 router.. could be the issue, but my DL speed for files etc is always really fast?

#4 Sep 04 2010 at 8:03 AM Rating: Good
749 posts
Consistently yellow.

This is with a 21Mb connection down, 1.5Mb up and a 2Gbps connection.

The Truth is a virus
#5 Sep 04 2010 at 8:10 AM Rating: Decent
42 posts
It is always yellow.

I work for Comcast so I actually have their 50mb/s 15mb/s internet package.
#6 Sep 04 2010 at 8:40 AM Rating: Good
339 posts
Mine is also always yellow.
#7 Sep 04 2010 at 8:53 AM Rating: Decent
1,842 posts
It's a mix of beta monitor lag, server pop, and local player pop. I think all the servers are at 3 chocobo full.
FFXIV Dyvid (Awaiting 2.0)
FFXI Dyvid ~ Pandemonium (Retired)
SWTOR Dy'vid Legacy - Canderous Ordo
#8 Sep 04 2010 at 9:26 AM Rating: Decent
72 posts
Hard to say.. could be problems with backbones too.. during the AION beta there was a time that half the game beta players where unable to play the game due to a downed backbone that had nothing to do with either the player nor the game company.. it was AT&T in virginia that sent our signals through to the game server
#9 Sep 04 2010 at 9:28 AM Rating: Decent
51 posts
always yellow sometimes orange..

it's like freaking connecting to Africa...
This forum is read only
This Forum is Read Only!
Recent Visitors: 15 All times are in CDT
Anonymous Guests (15)