Forum Settings
This Forum is Read Only

hit "Play" then crashFollow

#1 Sep 22 2010 at 7:39 PM Rating: Decent
21 posts
sup guys, i have a little problem here and no clue what's going on... install the game fine, updated fine, ID,PW, one time number fine, splash screen pop's up with a big red play button, i click it and booom! crashes, tried it like 10 times, happen the same way everytime. wondering if any of you kids know anything about this? thanks for the help!
#2 Sep 22 2010 at 7:42 PM Rating: Decent
696 posts
Would need to know the crash error and possibly computer specs
#3 Sep 22 2010 at 7:44 PM Rating: Excellent
11,539 posts
What are your specs?

Video Card:
Power Supply:
Operating System:

Give me those 5 things and I'll see if there's anything obvious.

EDIT: Just those 5 specs are all that are really important. Please don't copy and paste 30-50 lines of technobabble :)

Edited, Sep 22nd 2010 9:45pm by Mikhalia

Mikhalia: and FWIW, my posts are 95% helpful, informative, or funny.
Mikhalia: only 5% or less of my posts are utter crap.
Tyapex: 393 posts of utter crap...
Mikhalia: Sounds about right.
#4 Sep 24 2010 at 3:17 PM Rating: Decent
21 posts
here some of my info... same thing is happening... i can not start the game... right after i hit play the game go eat a plate of death... my video card may be too weak but it should at least start....

help me out gang if you can.. i dont know what's going on with it.. is anyone else having this problem?


Operating System Microsoft Windows 7 64bit (build 7600)
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz
Number of Processors Logical Core Count 2 Physical Core Count 2
BIOS BIOS Date: 06/04/08 14:30:19 Ver: 08.00.10
Language English (Regional Setting: English)
Physical Memory 3935.031MB
Virtual Memory 2047.875MB
Page File 7868.207MB
Storage C:\ Hard Disk Drive Total Disk Space 287.592GB Free Disk Space 195.331GB
DirectX Version DirectX 11
Graphic Device(s) Mobile Intel(R) 45 Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.1)
+Device \\.\DISPLAY1
+Chip Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
+Maker Intel Corporation
+Video Memory 128.000 MB
+Shared Video Memory 1631.996 MB
+DAC Type Internal
+Display Mode 1600 x 900 (32 bit) (60Hz)
+Driver igdumd64.dll,igd10umd64.dll
+Driver Version 8.15.0010.1749
+Driver Date 7/13/2009 9:41:07 PM
+Driver Language English
+Vertex Shader 3.0
+Pixel Shader 3.0
+Vertex Texture Supported

#5 Sep 24 2010 at 3:22 PM Rating: Decent
21 posts
here's all the info on the error... no error message pop's up... just a "this program has stoped working".. after i click start a black screen pop's up like it's getting ready to load then that message pop's.... it's killing man..

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ffxivgame.exe
Application Version:
Application Timestamp: 4c9a72c1
Fault Module Name: msvcrt.dll
Fault Module Version: 7.0.7600.16385
Fault Module Timestamp: 4a5bda6f
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000a07d
OS Version: 6.1.7600.

Read our privacy statement online:

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
#6 Sep 24 2010 at 3:50 PM Rating: Good
I'm not an expert but I don't think your integrated video chipset is cutting it for FFXIV. I'm not sure if it is possible, but you will probably need a new video card/laptop.

This forum is read only
This Forum is Read Only!
Recent Visitors: 21 All times are in CDT
Anonymous Guests (21)