Forum Settings
       
This Forum is Read Only

Final Fantasy XIV 1 & 2Follow

#1 Sep 23 2010 at 4:47 AM Rating: Good
**
723 posts
While registering my game last night, I saw that FF14 was already registered from what I believe is the Open Beta. I was unsure what to do and ended up registering the game, not linked to that. So now every time I log in, it asks me if I want to log in with Final Fantasy XIV 1 or 2. It's a minor annoyance at best, but one I'd eventually like to get rid of. I'm a little paranoid to do anything though because I don't want to make the game unplayable. How can I get rid of Final Fantasy XIV 1, which for me is the beta, so that it logs into the game automatically? It's also slightly frustrating because if I choose Final Fantasy XIV 1 by accident, it tells me I need a retail copy of the game and closes the whole program.
#2 Sep 23 2010 at 5:06 AM Rating: Excellent
Avatar
****
4,100 posts
Deleting it is safe...I had the same thing. Registered my CE as a new service, and I had FFXIV 1 and 2. I made sure 2 was my "new" service account, and then deleted FFXIV 1. I don't get the prompt at login any longer. Just be sure that the one you delete is the OB account. It will have -no- Options available if you click the Options List button.

Edited, Sep 23rd 2010 7:07am by Ryneguy
____________________________
Common sense is not so common -Voltaire
Wyne Aeros - Hyperion Server
ARRFishing.com

#3 Sep 23 2010 at 5:14 AM Rating: Decent
**
502 posts
dont deactivate FFXIV 1, you wont be able to use Lode Stone
____________________________
FFXIV: Wutai - Pillow Biter - Miner (26/09/2010 Rank 19)
#4 Sep 23 2010 at 5:20 AM Rating: Decent
*
111 posts
i put my onion helm on 1 by accident and made a character on 2. i can use lodestone through 2 i dont need 1
#5 Sep 23 2010 at 5:20 AM Rating: Decent
I don't get how you have an option to login as ffxiv 1 or 2 unless open beta is somehow able to connect actively online.

This is what i did:
First uninstalled beta client completely and installed the retail.
Went to to register my game at the square enix account management site where i can see my FFXI (playonline) and FFXIV Open Beta services. Then registered the retail FFXIV which looks like this:
Permanent Options:
FINAL FANTASY XIV - Windows(R) Sep. 22, 2010
FINAL FANTASY XIV - Windows(R) Beta Test Sep. 2, 2010

Then Active Options:
Name Surname Servername Continuous Sep. 22, 2010

Then i did added the payment details and the in game item codes.

Now for the client process if i remember correctly:
Login through the retail client and it detected some character save data i guess from the beta so i click yes to have the data imported and there is my exact model and name but i got to choose the server.
Thats all. I can login no problem and no sign of FFXIV 1 or 2 or anything from beta.

If you have your model and name already running in retail game then i would just delete the FFXIV1 beta right now while it is still early and have very little to loose or if you wait then carefully go over all the registering and setup process which is a pain in the *** but safer.

Im still not sure what you mean by having 1 and 2 on the client. Maybe someone else could help or trying calling SE.

PS
At first when i was trying to register the game i was using the small white/red card on the members site which said it was an invalid code. Then, i look through my box and find another on the back of the ffxiv book which is the true game registrant code that is for the SE account management site and not the flashy looking members site.
It felt like filing coded government passcodes just to access a cup of coffee.
SE has made registering this game like
____________________________
One day maybe:
ShaolinGate.com
#6 Sep 23 2010 at 5:32 AM Rating: Good
Avatar
****
4,100 posts
GrumpymonkeyUK wrote:
dont deactivate FFXIV 1, you wont be able to use Lode Stone


I deleted FFXIV 1 and have had no issue. I cannot imagine this would be true. Can you cite a source?
____________________________
Common sense is not so common -Voltaire
Wyne Aeros - Hyperion Server
ARRFishing.com

#7 Sep 23 2010 at 5:33 AM Rating: Decent
**
502 posts
widnes wrote:
i put my onion helm on 1 by accident and made a character on 2. i can use lodestone through 2 i dont need 1


Lodestone wouldnt let me log in, kept taking to me a page saying i needed to reactivate it.
____________________________
FFXIV: Wutai - Pillow Biter - Miner (26/09/2010 Rank 19)
This forum is read only
This Forum is Read Only!
Recent Visitors: 25 All times are in CST
Anonymous Guests (25)