Forum Settings
This Forum is Read Only

problem starting the exe fileFollow

#1 Oct 02 2010 at 9:35 PM Rating: Decent
7 posts
System Specs
Windows 7 x64 - Professional
Athlon x64 Dual Core 2.8GHz
8 gigs DDR ram
Radeon 4850 1gig

Here is the issue
Upon successful installation of FF XIV; I click the exe shortcut placed on my desktop

The moment I open the exe I get the error
"FINAL FANTASY XIV has stopped working"
and it forces me to shut the program down.

No, I was not in beta, nor do I have a beta file.
I have installed and uninstalled twice (once with virus scanner open, once without any background programs)
All drivers are currently up to date (Direct X, Video Card, Motherboard)

Any assistance would be much appreciated!

#2 Oct 02 2010 at 9:52 PM Rating: Good
1,446 posts
Same thing happened to me, update your video drivers.
Kyansaroo - Kujata
Windurst Rank 10
BLM 75 / WHM 75 / BST 75 / RDM 75 / BRD 75
Next to 75: COR 47 / SCH 58
RotZ: Complete
CoP: Complete
ToAU: In-Progress
WoTG: In-Progress
#3 Oct 02 2010 at 11:01 PM Rating: Decent
5 posts
i have the exact same problem and my video drivers are updated everything is updated i am running on windows 7 and this is very frustrating
#4 Oct 02 2010 at 11:11 PM Rating: Good
472 posts
Post the complete error message, go into details etc.
#5 Oct 02 2010 at 11:18 PM Rating: Decent
5 posts
i start the game as admin
it opens a little box tries to load stays on a black screen for about 15 secs and then it says

"FINAL FANTASY XIV has stopped working"
and it forces me to shut the program down.
#6 Oct 03 2010 at 12:02 AM Rating: Decent
7 posts
resolved with ATI Catalyst update. Thought I had the most recent version; guess I didn't.
#7 Oct 03 2010 at 12:11 AM Rating: Decent
5 posts
is this something i can just download?
#8 Oct 03 2010 at 12:19 AM Rating: Default
696 posts
Have to post event viewer info to get an idea why it crashed.
#9 Oct 03 2010 at 12:28 AM Rating: Decent
5 posts
- System

- Provider

[ Name] Application Error

- EventID 1000

[ Qualifiers] 0

Level 2

Task 100

Keywords 0x80000000000000

- TimeCreated

[ SystemTime] 2010-10-03T06:25:40.000000000Z

EventRecordID 18075

Channel Application

Computer Blitz-PC


- EventData

C:\Program Files (x86)\SquareEnix\FINAL FANTASY XIV\ffxivboot.exe
C:\Program Files (x86)\SquareEnix\FINAL FANTASY XIV\ffxivboot.exe

i looked for the event id online and have gotten no new info
#10 Oct 03 2010 at 12:32 AM Rating: Decent
5 posts
i found the problem i need a new graphics card
im an idiot sorry to waste everyones time

im running of standard intel pentium with only 256 MB
any recomendations on a cost effective graphics card?
This forum is read only
This Forum is Read Only!
Recent Visitors: 50 All times are in CDT
Anonymous Guests (50)