Forum Settings
       
This Forum is Read Only

FFXIV Crashing my Router???Follow

#1 Oct 23 2010 at 12:11 AM Rating: Default
**
588 posts
So my router started crashing over and over every hour almost since the 20th just prior to the maintenance. a Netgear Wireless.

So I got a new router a Zyxel 5 same problem im all the sudden crashing alot and frequently my whole router stops passing traffic and i then need to powercycle it.

Meanwhile im now locked out of game for 10 minutes and screwed over anyone i was grouping with or forfeited my leves.

Is this happening to anyone else?

So far it only happens if i am activly playing the game usually when i am grouped more frequently. But when the game isnt open it doesnt happen. Yet its almost guaranteed to happen as soon as i get in a group or shortly afterwards.
____________________________


Cornyboob Funnyname Wutai Phys 50 Conj 49 Weaver 49 LW 34 Alch 28 Pug 22 Archer 20 Glad 19 Thaum 20 GS 11 Bot 9 Miner 8 Shield 44 Maur 3

#2wrongfeifong, Posted: Oct 23 2010 at 12:25 AM, Rating: Sub-Default, (Expand Post) the game run on bitorrent.
#3 Oct 23 2010 at 12:28 AM Rating: Good
**
472 posts
Something similar happens to me. It either crashes my modem or router at times, of starting leve's etc. I can reset both with no effect. A certain amount of time has to pass. I tried to communicate this to square-enix several times and they are unresponsive for two + weeks now. I can play LOTRO for the next four days or more and not play ffxiv and have no problems. Then come back and booyah, my internet explodes randomly and I can't log into the game for 10-30 minutes. I can log into the client fine, but once I select a character it times out.

I stopped helping others with Leves and this seemed to help a lot. So basically the short term fix is to be antisocial.

*Edit - I started seeing others experiencing this. They appeared to be AFK for a long period of time. But the fact is that their character was locked and they could not log back in until the server released their character. That is all.

Edited, Oct 23rd 2010 2:34am by Parsalyn
#4 Oct 23 2010 at 12:37 AM Rating: Default
**
588 posts
Any time i do parties i crash. Solo or just standing there i can be logged in for 2-3 days straight.

The 10 minutes is part of the SE programming its the timeout its far longer then it was in XI.

But yeah i have to reboot router then it works again.

It may happen more when i have a torrent going in background can others confirm this by downloading a torrent with the newest version of Utorrent?



____________________________


Cornyboob Funnyname Wutai Phys 50 Conj 49 Weaver 49 LW 34 Alch 28 Pug 22 Archer 20 Glad 19 Thaum 20 GS 11 Bot 9 Miner 8 Shield 44 Maur 3

#5 Oct 23 2010 at 12:42 AM Rating: Good
**
472 posts
I can do the opposite. I don't have utorrent or any other background application downloading ever.
#6 Oct 23 2010 at 2:20 AM Rating: Decent
**
761 posts
Was having this same problem, took my computers off wireless and hardwired and the dc's stopped. Hope this helps!
____________________________
FFXI: Gonz on Titan

FFXIV: Ninja Wind on Besaid

WoW: Ninjawind on Andorhal-US

[ffxisig]137247[/ffxisig]


#7 Oct 23 2010 at 2:58 AM Rating: Decent
Scholar
Avatar
***
2,536 posts
It happened to me too on my router.

I just switched to 3G using an air card. >.>
____________________________
FF11 Server: Caitsith
Kalyna (retired, 2008)
100 Goldsmith
75 Rng, Brd
Main/Acc
Exp/Hybrid
Str/Attk
Spam/Others
#8 Oct 23 2010 at 4:34 AM Rating: Default
**
588 posts
I am wired and have tried two routers it only happens in parties and always happens if i have a torrent going in BG even if its capped to less hten half my max dl /ul speeds.
____________________________


Cornyboob Funnyname Wutai Phys 50 Conj 49 Weaver 49 LW 34 Alch 28 Pug 22 Archer 20 Glad 19 Thaum 20 GS 11 Bot 9 Miner 8 Shield 44 Maur 3

This forum is read only
This Forum is Read Only!
Recent Visitors: 21 All times are in CST
Anonymous Guests (21)