Forum Settings
       
This Forum is Read Only

Keyboard Lag issues?Follow

#1 Jun 14 2011 at 12:49 PM Rating: Decent
Scholar
38 posts
I've been having some keyboard lag issues for a while now. It seems to happen mostly in market wards and in camps.

Anyone else having this problem? I do have a wireless keyboard, but it only lags in-game, in certain areas....

Thanks!
#2 Jun 14 2011 at 1:19 PM Rating: Good
*
84 posts
No problems here, possibly ISP issue or processor overtaxed.
____________________________
(75NIN)(72THF)(75SAM)(63DRG)(57WAR)(42PLD)(57 blm)(36cor)(50RNG)
http://i19.photobucket.com/albums/b165/Lildynamite/sig-stupifyed02.jpg

#3 Jun 14 2011 at 5:58 PM Rating: Good
Avatar
***
2,878 posts
Recently in Horizon behests I have been getting quite a few lag issues like that. The game makes the sound that it got the action command but doesn't perform it. I am running an i7-2630 with 12g of ram and a 6970, I hope my system isn't underpowered and my 25mbit synchronous internets is up to it....


OR there might be some kind of issue...?
____________________________
OniElvaan the Eccentric wrote: I hate my cat so ******* much right now, not because she decided to have her kittens at 5am in my bed, that happens. No I hate her because she decided to have her kittens at 5am in my bed on my chest...

#4 Jun 14 2011 at 6:14 PM Rating: Good
*
84 posts
well i dont think it has anything to do with your rig could be your spacific server. did anyone on your sever have the same issue?
____________________________
(75NIN)(72THF)(75SAM)(63DRG)(57WAR)(42PLD)(57 blm)(36cor)(50RNG)
http://i19.photobucket.com/albums/b165/Lildynamite/sig-stupifyed02.jpg

#5 Jun 14 2011 at 6:16 PM Rating: Decent
Edited by bsphil
******
21,739 posts
Bakkasan wrote:
Recently in Horizon behests I have been getting quite a few lag issues like that. The game makes the sound that it got the action command but doesn't perform it. I am running an i7-2630 with 12g of ram and a 6970, I hope my system isn't underpowered and my 25mbit synchronous internets is up to it....


OR there might be some kind of issue...?
Doesn't matter how much bandwidth you have, you're still sending the message to Japan and the round trip time is going to be ~250-300ms at best.
____________________________
His Excellency Aethien wrote:
Almalieque wrote:
If no one debated with me, then I wouldn't post here anymore.
Take the hint guys, please take the hint.
gbaji wrote:
I'm not getting my news from anywhere Joph.
#6 Jun 14 2011 at 7:17 PM Rating: Excellent
***
3,530 posts
I notice all sorts of odd lag in this game: sometimes when using skills or abilities, sometimes with animations, others even when just... entering text. As easy as it is to say:

bsphil wrote:
Doesn't matter how much bandwidth you have, you're still sending the message to Japan and the round trip time is going to be ~250-300ms at best.


I think that it's telling that I never noticed such lag when playing FFXI (which, I assume, also comes from Japan), and also that, even in the video posted today, the Goblin's HP drops several seconds before an animation occurs (I assume the dev. team is playing in Japan).

In short, FFXIV has a lot of small issues that it needs to work out, issues that separate an alpha/beta game from a release game, such as bad UI performance and lag for many different actions. Personally, I wouldn't scour the internet for tips on how to fix it until the game becomes more polished.
____________________________
"... he called to himself a wizard, named Gallery, hoping by this means to escape the paying of the fifteen hundred crowns..." (Machen 15)

"Thus opium is pleasing... on account of the agreeable delirium it produces." (Burke para.6)

"I could only read so much for this paper and the syphilis poem had to go."
This forum is read only
This Forum is Read Only!
Recent Visitors: 17 All times are in CST
Anonymous Guests (17)