Forum Settings
       
This Forum is Read Only

Solved~Follow

#1 Sep 21 2012 at 2:17 PM Rating: Decent
4 posts
/edit:Problem solved, thanks a lot!

Help an idiot newbie out, please. My head is about to explode.

I just got this game, and registered an account and said game at http://eu.square-enix.com as instructed in the manual.
I log in to the site with my email, and from settings I can choose "a nickname" but there's no mention of any Square Enix ID". When I try to log in to the game, I get a message "either the ID or password is wrong". So off I go to Google and find out it might be that I don't even have "Square Enix ID" although I have a Square-enix.com account and registered game there.

So, the next problem: just HOW do I get this ID??
I can't contact Support because I don't have the ID or a set security question - the site registration did not include setting a security question.
I found a guide to this (http://na.square-enix.com/announcement/go/article/view/blog/258303/new_square_enix_id_registration_system) but the images are missing and I don't find a button to click to create an ID.


Edited, Sep 23rd 2012 2:24am by Pihla85
#2 Sep 21 2012 at 2:36 PM Rating: Good
**
327 posts
The SE ID is something you would have created when you made your SE account. It's like a " User name" that you'd make for other sites. You use the same ID and password for the SE account site as you do to log into the game.
____________________________



#3 Sep 21 2012 at 2:50 PM Rating: Decent
4 posts
Thanks for the comment.
The strange thing is registration process at http://eu.square-enix.com did not ask me to create an id, only my email and date of birth. And after that I could and can log in but couldn't find info about this ID or where to get one on the Members site.

BUT I did find this another url (square-enix.com -something, but not eu.square.-enix.com), where I actually managed to create a new ID. So now I have Square Enix ID! (wish I could use it)
I also have a new problem: I try to log in to the game and get an error message about not having an active service account. When I try to create a service account, it asks me for the game code, but my code is different from required.
My code : xxxxxx-123-xxxxxx-123 (6 letters, 3 numbers etc)
Asking for: xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx (5 sets of 4 digits)

I already registered my game though, at the http://eu.square-enix.com site. (the 6-3-6-3 type of code worked there)
Any ideas what to try next?
#4 Sep 21 2012 at 4:35 PM Rating: Good
**
327 posts
Your going to the wrong site. You need to set up your account at the SE account management site ... https://secure.square-enix.com/account/app/svc/Login?cont=account&ref=cis_na_login&svcgrp=Service_SEA
____________________________



#5 Sep 21 2012 at 7:26 PM Rating: Decent
Avatar
***
1,163 posts
Or

http://lodestone.finalfantasyxiv.com/pl/index.html

and click on the link that is located second to last on the left hand side of the screen titled "Square Enix Account Information." It is under the "Rules & Policies" link which is farther down from the "Legacy" and FFXIV 2.0" links at the top of the page when you first log in.

Not to call people out but there is a problem with people stealing accounts so I would try to get to the lodestone site on your own through Google or something and then do what I said. I don't trust links to logging/accessing/creating new accounts/information on forums or from random people. Just the world we live in. Be sure you are on the real site is all. His link is legit from what I can tell but I am paranoid. Sorry if I'm offending you, Marsupialboy.

I hope you get everything figured out and can enjoy the improved FFXIV 1.0 and stick around for the new 2.0.
#6 Sep 21 2012 at 10:20 PM Rating: Decent
4 posts
*solved*

Edited, Sep 23rd 2012 2:25am by Pihla85
#7 Sep 22 2012 at 1:53 PM Rating: Good
**
327 posts
Only thing I can think of is that may not be the correct code to register the game at the SE account management site. Your code looks to be on a seperate insert, the one I had was on the back page of the manual. The code in your photo looks to be one to input at the other square enix site , that gives you points for every SE game you buy.
____________________________



#8 Sep 23 2012 at 12:23 AM Rating: Decent
4 posts
marsupialboy wrote:
Only thing I can think of is that may not be the correct code to register the game at the SE account management site. Your code looks to be on a seperate insert, the one I had was on the back page of the manual. The code in your photo looks to be one to input at the other square enix site , that gives you points for every SE game you buy.


Oooooh do I feel dumb. You are absolutely correct, there was 2 product registration codes. I wasn't even looking for another >_<
Thanks a lot, I got the service account up and can run the game! <3
This forum is read only
This Forum is Read Only!
Recent Visitors: 24 All times are in CST
Anonymous Guests (24)