Forum Settings
       
Reply To Thread

Technical questionFollow

#1 Mar 04 2013 at 7:48 AM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
Avatar
*****
12,363 posts
I'm unable to sign in to the official forums at work (I'm going to try posting this there too when I get home). At work we connect to our home office in IL (I live in NE), but I know very little about networking other than Google always thinks that I'm in IL. When I try to sign into the forums I get this error message and I'm wondering if there is a way to fix it on my end.

Screenshot
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
#2 Mar 04 2013 at 9:25 AM Rating: Decent
Scholar
Avatar
31 posts
You could try to delete the browser cache.
#3 Mar 04 2013 at 9:28 AM Rating: Decent
Scholar
****
9,997 posts
Usually if the problem is on my end at all, that works for me when getting strange access errors.
____________________________
Hyrist wrote:
Ok, now we're going to get slash fiction of Wint x Kachi somehere... rule 34 and all...

Never confuse your inference as the listener for an implication of the speaker.

Good games are subjective like good food is subjective. You're not going to seriously tell me that there's not a psychological basis for why pizza is great and lutefisk is revolting. The thing about subjectivity is that, as subjects go, humans actually have a great deal in common.
#4 Mar 04 2013 at 9:58 AM Rating: Decent
Avatar
**
254 posts
You could try in a private browsing session, where it doesn't use your cookies, etc. that or try another browser.
____________________________
Skadi Scion / Ultros Server

formerly Skadisleeves of Lakshmi in FFXI
#5 Mar 04 2013 at 10:10 AM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
Avatar
*****
12,363 posts
Cleared cache, tried 2 different browsers, and private mode, no luck. For some reason their end doesn't like that I'm going through my corporate network to hit their site. Only thing I can think of is our proxy is blocking something they need for authentication, but what that would be I have no idea.
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
#6 Mar 04 2013 at 10:10 AM Rating: Good
Needs More Smut
******
21,262 posts
Delete browser cache and also cookies. A local session is either using cookies, or local storage on more modern browsers, and if those mismatch to what the website expects, you won't be able to log in.

Unfortunately, you'll have to re-login after doing that.

Likely, the local session cookie had an expiration. A week, thirty days, etc. It's a security feature.

(Huh, I did learn something in those web programming classes.)
____________________________
FFXI: Catwho on Bismarck: Retired December 2014
Thayos wrote:
I can't understand anyone who skips the cutscenes of a Final Fantasy game. That's like going to Texas and not getting barbecue.

FFXIV: Katarh Mest and Taprara Rara on Lamia Server - Member of The Swarm
Curator of the XIV Wallpapers Tumblr and the XIV Fashion Tumblr
#7 Mar 04 2013 at 10:25 AM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
Avatar
*****
12,363 posts
Yeah no luck.
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
#8 Mar 04 2013 at 10:27 AM Rating: Decent
**
557 posts
I'd assume it's a firewall issue. You're probably out of luck.
#9 Mar 04 2013 at 10:27 AM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
Avatar
*****
12,363 posts
Probably Smiley: banghead
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
#10 Mar 04 2013 at 10:38 AM Rating: Decent
Scholar
****
9,997 posts
Could be port-blocking, maybe? I was once on a network that blocked the ports I needed to play FFXI. Had to go for months before they cleared my request to allow those ports.
____________________________
Hyrist wrote:
Ok, now we're going to get slash fiction of Wint x Kachi somehere... rule 34 and all...

Never confuse your inference as the listener for an implication of the speaker.

Good games are subjective like good food is subjective. You're not going to seriously tell me that there's not a psychological basis for why pizza is great and lutefisk is revolting. The thing about subjectivity is that, as subjects go, humans actually have a great deal in common.
#11 Mar 04 2013 at 10:38 AM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
Avatar
*****
12,363 posts
It's annoying because it's only SE's forums that do it. I can log into account management just fine.
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
#12 Mar 04 2013 at 10:48 AM Rating: Excellent
Avatar
**
837 posts
Well as a last resort if nothing works you could just use teamviewer and operate your home pc from work? I know its not what you are looking for but at least you will be able to log into the forums. :P

Edited, Mar 4th 2013 11:53am by teravibe
____________________________
YaY signature!! (i was never good with signatures >_<)

Grim Reaperz (Ultros server)
#13 Mar 04 2013 at 10:57 AM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
Avatar
*****
12,363 posts
Our network is very locked down, I can't even use Hipchat at work to converse with the Zam management, I have to run it on my Nexus 7 Smiley: smile
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
#14 Mar 04 2013 at 11:03 AM Rating: Excellent
Avatar
**
837 posts
Tch tch business networks are so annoying, blocking facebook even, its not like we are 23 hours a day in there....oh wait.
____________________________
YaY signature!! (i was never good with signatures >_<)

Grim Reaperz (Ultros server)
#15 Mar 04 2013 at 11:29 AM Rating: Decent
Avatar
**
254 posts
Lucky you that you can get into the official forums, I would like to, but since I didn't play v1, I can't. :(

From the website when I try to login:
You could not log in because the service account in question is not registered.
If you would like to log in to the service, please log in to the Square Enix Account Management System and register the service account.

And code registration is disabled until the game is released I assume. Too bad they don't prospective players on the forum, but I understand it probably cuts down on spam, etc.
____________________________
Skadi Scion / Ultros Server

formerly Skadisleeves of Lakshmi in FFXI
#16 Mar 04 2013 at 12:44 PM Rating: Good
**
618 posts
Kachi wrote:
Could be port-blocking, maybe?


100% agree with this. I know at my office they have ports blocked to ensure safety and make sure people aren't playing around with games when they are there for work. All though the site seems harmless to us while at home, Network Admins for Companies have other idea's on what seems harmless.
____________________________
FFXIV Gilgamesh: Nghthawk Evenfall
FFXIV Gilgamesh: Nytehawk Evenfall


Time is but a window,
Death is but a doorway,
I'll Be Back
#17 Mar 04 2013 at 1:55 PM Rating: Excellent
Guru
***
1,310 posts
SillyHawk wrote:
Kachi wrote:
Could be port-blocking, maybe?


100% agree with this. I know at my office they have ports blocked to ensure safety and make sure people aren't playing around with games when they are there for work. All though the site seems harmless to us while at home, Network Admins for Companies have other idea's on what seems harmless.


It's unlikely since the Lodestone is a web page that uses standard ports, unless all web pages are blocked. It's more likely that SE is using an HTTP header with session data that's being stripped off when it passes through the gateway. Corporate firewalls will often strip non-essential headers off its web traffic (usually in an effort to remove identifying information about the machines in the network). It's something I've run into while setting up web services in the past.
#18 Mar 04 2013 at 1:57 PM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
Avatar
*****
12,363 posts
Xoie wrote:
SillyHawk wrote:
Kachi wrote:
Could be port-blocking, maybe?


100% agree with this. I know at my office they have ports blocked to ensure safety and make sure people aren't playing around with games when they are there for work. All though the site seems harmless to us while at home, Network Admins for Companies have other idea's on what seems harmless.


It's unlikely since the Lodestone is a web page that uses standard ports, unless all web pages are blocked. It's more likely that SE is using an HTTP header with session data that's being stripped off when it passes through the gateway. Corporate firewalls will often strip non-essential headers off its web traffic (usually in an effort to remove identifying information about the machines in the network). It's something I've run into while setting up web services in the past.


This sounds very likely indeed. Especially since they have such a roundabout way of logging in to the forums, it seems pretty sketchy.
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 75 All times are in CDT
Anonymous Guests (75)