Forum Settings
       
Reply To Thread

FFXIV Character data 1.0 WHERE'D IT GO?Follow

#1 Jul 10 2013 at 9:08 AM Rating: Decent
So I'm trying to find my 1.0 character data. I went to my old legacy server, I was on Ragnarok and... nothing there. Am I missing something? Was I supposed to do something in my account? I checked the Lodestone and my character still exists, I just can't find it or I just don't know how to load it into ARR. Any help on this would be appreciated.

Thanks!
#2 Jul 10 2013 at 9:13 AM Rating: Good
***
1,112 posts
Are you using the same account? Are you sure it was on Ragnarok?

You don't need to do anything. If you had a 1.0 character it should be automatically there in 2.0, if you find that isn't the case then SE would be the people to help.
____________________________
To endanger the soul endangers all,
when the soul is endangered it must become a Warrior.
#3 Jul 10 2013 at 9:18 AM Rating: Decent
Sucks. I'm pretty positive I'm using the same account. I didn't do anything after the switch and I know I'm on Ragnarok... I can load the appearance data but as for my character... there's zilcho. Looks like I'm going to have to struggle with SE customer service. :(
#4 Jul 10 2013 at 9:29 AM Rating: Good
Avatar
*
210 posts
There are issues with the NA/EU servers. If you check the beta forum Technical Support, you'll see a bunch of people are having issues. I had to make a new character on a JP server this morning.
#5 Jul 10 2013 at 9:50 AM Rating: Decent
Hmm, thank you for that. I just went over to the forums to scout it out. Do you know what they're planning to do about that or what a solution might be? I couldn't find any good answers.
#6 Jul 10 2013 at 10:24 AM Rating: Good
Avatar
*
210 posts
firstdegreechill wrote:
Hmm, thank you for that. I just went over to the forums to scout it out. Do you know what they're planning to do about that or what a solution might be? I couldn't find any good answers.


I wish I knew. I'm guessing that this is only affecting some people or the forums would be blowing up. Also, sites showing server status (arrstatus.com) show that the NA/EU servers are online.
#7 Jul 10 2013 at 11:43 AM Rating: Good
***
3,178 posts
Might want to check out this thread for info on how to make the support call easier (get a ticket # first):

Square Enix Support Center:

1-858-790-7529
9AM-5PM (PST) Mon-Fri. Closed weekends.
#8 Jul 10 2013 at 5:35 PM Rating: Good
***
3,177 posts
You're the reason why they have a Beta Phase 3 in the first place. Contact S-E support and get it figured out. Better now in the beta than not getting it migrated for launch.
____________________________
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
Grover Eyeveen - Hyperion Server
Viva Eorzea Free Company/Linkshell Leader - Hyperion Server

Aegis Server (2012-2013)
Figaro Server (2010-2012)

Final Fantasy XI:
Retired

Blog
#9 Jul 11 2013 at 6:06 AM Rating: Decent
Well I figured it out. And it kinda sucked for me. Apparently I had two accounts... I'm still a little confused how it happened, the SE rep tried to explain it to me, but even he couldn't give me a thorough answer. It's like my account split in two when I bought FFXIV 1.0. Regardless, because of that my main character won't get legacy status and my other account had no characters on it so no legacy former there either. :(

All because of some strange user error of mine that the SE rep couldn't even really figure out. It's a sad day.
#10 Jul 11 2013 at 6:51 AM Rating: Decent
Avatar
**
456 posts
lots of hard work down the drain but yet you will just get that many more hours of greatness from the game... I'm sorry about your lose but keep your head up things can onlget better from here on out ;)
____________________________
Moderator-75thf 75nin 75pld Hume
LS- WanderingTrupaTricks
~~~~~~~~~~~~~~~Diabolos~~~~~~~~~~~~~~
Mori Oni- 50MNK 20LNC 11GLD Miquote
LS- The Inner Circle
FC- Primal Bane
~~~~~~~~~~~~~~~Ultros~~~~~~~~~~~~~~~~
#11 Jul 11 2013 at 1:04 PM Rating: Good
Avatar
*
210 posts
firstdegreechill wrote:
Well I figured it out. And it kinda sucked for me. Apparently I had two accounts... I'm still a little confused how it happened, the SE rep tried to explain it to me, but even he couldn't give me a thorough answer. It's like my account split in two when I bought FFXIV 1.0. Regardless, because of that my main character won't get legacy status and my other account had no characters on it so no legacy former there either. :(

All because of some strange user error of mine that the SE rep couldn't even really figure out. It's a sad day.


That sucks! Well, at least you're not the only person starting fresh.
#12 Jul 11 2013 at 1:28 PM Rating: Good
***
3,178 posts
I think he is saying he can still get to his 1.0 character, but it will not be considered Legacy.

As far as I have seen, no one has lost their 1.0 character in the transition.
#13 Jul 11 2013 at 1:47 PM Rating: Good
Avatar
*
210 posts
Gnu wrote:
I think he is saying he can still get to his 1.0 character, but it will not be considered Legacy.

As far as I have seen, no one has lost their 1.0 character in the transition.


I see. That also sucks, but considerably less than losing all progress.
#14 Jul 11 2013 at 1:47 PM Rating: Good
Scholar
Avatar
**
412 posts
Something doesn't add up. If you paid 90 days, you paid. Unless, you paid >90 on one account and the remainder on another. Which doesn't really make sense that you don't know that you did that. If you had any sort of substantial play time for your 1.0 character, It should have totally 90 days. When you say your account split in two, are you referring to a past SE account from FFXI? Just feel like there is a piece missing, because you'd know, and have the billing to prove you dished out the cash for 90 days or more. Well, on the bright side, glad you were able to find your account. Losing progress can suck.
#15 Jul 11 2013 at 2:38 PM Rating: Decent
****
4,134 posts
If you can prove that you paid for 90 days of service during the legacy drive then the account you paid on should qualify for legacy. Pretty much the only way it could have been your fault is if you somehow got them to unlink your FFXIV service account from your Square Enix ID and had them link it to a completely different Square Enix ID. Even then I'd expect them to attribute legacy status to the service account and not the Square Enix ID itself...

This is something that requires a call to customer service and is a process that can take several days or more. You'd definitely remember if you had this done as they verify all your account details as a security measure, it's something they do on rare occasions and they would have verified all of your account details for security purposes.

Edited, Jul 11th 2013 4:39pm by FilthMcNasty
____________________________
Rinsui wrote:
Only hips + boobs all day and hips + boobs all over my icecream

HaibaneRenmei wrote:
30 bucks is almost free

cocodojo wrote:
Its personal preference and all, but yes we need to educate WoW players that this is OUR game, these are Characters and not Toons. Time to beat that into them one at a time.
#16 Jul 11 2013 at 2:51 PM Rating: Good
***
3,178 posts
FilthMcNasty wrote:
If you can prove that you paid for 90 days of service during the legacy drive then the account you paid on should qualify for legacy. Pretty much the only way it could have been your fault is if you somehow got them to unlink your FFXIV service account from your Square Enix ID and had them link it to a completely different Square Enix ID. Even then I'd expect them to attribute legacy status to the service account and not the Square Enix ID itself...

This is something that requires a call to customer service and is a process that can take several days or more. You'd definitely remember if you had this done as they verify all your account details as a security measure, it's something they do on rare occasions and they would have verified all of your account details for security purposes.


I don't think so. I called them about this a while back. If you didn't sign up for Legacy during the correct time period, you are SoL even if you are eligible.
#17 Jul 11 2013 at 3:50 PM Rating: Decent
****
4,134 posts
Gnu wrote:
FilthMcNasty wrote:
If you can prove that you paid for 90 days of service during the legacy drive then the account you paid on should qualify for legacy.


I don't think so. I called them about this a while back. If you didn't sign up for Legacy during the correct time period, you are SoL even if you are eligible.


Note the 'if' at the beginning of the sentence. Their issue is that they have multiple XIV service accounts and I'd guess that the service account(or possibly SE ID) that their character is currently linked to somehow became ineligible. First things first. Figuring out exactly how and why that happened will probably clear up why it is that they do not qualify for legacy.

Regardless, barring some sort of boneheaded move on SE's part, if they can prove that they paid for 90 days during the period of eligibility; I honestly think they should be granted legacy status anyway.
____________________________
Rinsui wrote:
Only hips + boobs all day and hips + boobs all over my icecream

HaibaneRenmei wrote:
30 bucks is almost free

cocodojo wrote:
Its personal preference and all, but yes we need to educate WoW players that this is OUR game, these are Characters and not Toons. Time to beat that into them one at a time.
#18 Jul 12 2013 at 7:29 AM Rating: Decent
Lol. Thanks guys for defending me, but it was really my own bonehead move. I believe Gnu is right though...

The account I thought I had been paying on was the account that I had open since the initial FFXIV 1.0 Beta test. It has my old FFXI info on it too. But, at the time my system couldn't really handle FFXIV so after about 2 months in (not certain about this, but it wasn't 90 days) I reluctantly deactivated my account in hopes of getting a better system. (I'm not even sure what happened to those characters now that I think about it... the SE rep told me there was no FFXIV 1.0 data on my old account... does it deactivate over time?)

Anyway, so then after a long time and many MMO's later I remember FFXIV 1.0 and get back on just in time before SE announces the overhaul and beta test. Apparently though, this is where things get confusing. When I jumped back on, I created a new account and started a new character (the new character is obvious). Then when the beta test rolled around, I signed up for the beta test with my old account and not the new one. Hence why I couldn't find my current character.

How I managed this? I have no idea. Anyway, between the two accounts I qualified for Legacy, but no single account qualifies.

See what happened? I'm a bonehead.

But at least I can still enjoy the game with my current 1.0 character. :)

Edited, Jul 12th 2013 9:44am by firstdegreechill

Edited, Jul 12th 2013 9:45am by firstdegreechill
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 122 All times are in CDT
BrokenFox, Callinon, Anonymous Guests (120)