Forum Settings
       
Reply To Thread

Cannot Launch ClientFollow

#1 Jul 10 2013 at 9:45 AM Rating: Decent
***
1,102 posts
Oh boy.

All of a sudden I can't launch my game! After I hit play, the window opens up to start the game and then it errors stating that "A Problem Caused the program to stop working".

I've been able to play perfectly fine in the past. Now I'm sad, hungry, and alone. Any idea's about what's going on, or also; which subject under feedback should I be posting this under? (on the beta forums)


-=-=-=-=-=-=- System Information -=-=-=-=-=-=-

SYSTEM_OS Windows 8.1 Preview 64-bit (6.2, Build 9200) (9431.winmain_bluemp.130615-1214)
SYSTEM_CPU Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz (8 CPUs), ~2.4GHz
SYSTEM_CORE_NUM SYSTEM_CORE_LOGIC 8 SYSTEM_CORE_PHYSICS 4
SYSTEM_BIOS GT70 E1762ICP Ver:7.0X
SYSTEM_LANGUAGE English (Regional Setting: English)
SYSTEM_MEMORY 8084.836MB
SYSTEM_VIRTUAL_MEMORY 2047.875MB
SYSTEM_PAGE_FILE 9364.836MB
SYSTEM_STORAGE C:\ SYSTEM_HARDDISK_DRIVE SYSTEM_TOTALDISC_SPACE 931.169GB SYSTEM_FREEDISC_SPACE 826.674GB
SYSTEM_DIRECTX_VERSION DirectX 11
SYSTEM_GRAPHICS Intel(R) HD Graphics 4000
SYSTEM_GRAPHICS_DEVICE \\.\DISPLAY1
SYSTEM_GRAPHICS_CHIP Intel(R) HD Graphics Family
SYSTEM_GRAPHICS_MAKER Intel Corporation
SYSTEM_GRAPHICS_VRAM 32.000 MB
SYSTEM_GRAPHICS_SHARED_VRAM 1760.000 MB
SYSTEM_GRAPHICS_DAC Internal
SYSTEM_GRAPHICS_DISPLAY_MODE 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
SYSTEM_GRAPHICS_DRIVER igdumdim64.dll,igd10iumd64.dll,igd10iumd64.dll,igdumdim32,igd10iumd32,igd10iumd32
SYSTEM_GRAPHICS_DRIVER_VERSION 9.17.0010.3200
SYSTEM_GRAPHICS_DRIVER_DATE 5/30/2013 5:40:10 PM
SYSTEM_GRAPHICS_DRIVER_LANGUAGE English
3.0
SYSTEM_GRAPHICS_PIXEL_SHADER 3.0
SYSTEM_GRAPHICS_VERTEX_TEXTURE SYSTEM_SUPPORT
SYSTEM_SOUND Speakers (Realtek High Definition Audio)
SYSTEM_SOUND_DEVICE_ID {59E5E9CB-3F49-466A-9A5D-91F7DBEBC907}
SYSTEM_SOUND_DEVICE_NAME RTKVHD64.sys
SYSTEM_SOUND_DRIVER_VERSION 6.00.0001.6690
SYSTEM_SOUND_DRIVER_LANGUAGE English
SYSTEM_SOUND_DRIVER_DATE 7/24/2012 5:47:38 AM
SYSTEM_INPUT {6F1D2B60-D5A0-11CF-BFC7444553540000}
SYSTEM_INPUT_NAME Mouse
SYSTEM_INPUT_REMARKS SYSTEM_GAMEPAD_AXIS 2 SYSTEM_GAMEPAD_BUTTON 3 SYSTEM_GAMEPAD_FOV 0
SYSTEM_INPUT {6F1D2B61-D5A0-11CF-BFC7444553540000}
SYSTEM_INPUT_NAME Keyboard
SYSTEM_INPUT_REMARKS SYSTEM_GAMEPAD_AXIS 0 SYSTEM_GAMEPAD_BUTTON 128 SYSTEM_GAMEPAD_FOV 0
SYSTEM_INPUT {83759740-D165-11E2-8003444553540000}
SYSTEM_INPUT_NAME MSI EPF USB
SYSTEM_INPUT_REMARKS SYSTEM_GAMEPAD_AXIS 0 SYSTEM_GAMEPAD_BUTTON 0 SYSTEM_GAMEPAD_FOV 0
SYSTEM_INPUT {83759740-D165-11E2-8002444553540000}
SYSTEM_INPUT_NAME Radio Switch Device
SYSTEM_INPUT_REMARKS SYSTEM_GAMEPAD_AXIS 0 SYSTEM_GAMEPAD_BUTTON 1 SYSTEM_GAMEPAD_FOV 0
SYSTEM_INPUT {9138ED80-D167-11E2-8001444553540000}
SYSTEM_INPUT_NAME Controller (Xbox 360 Wireless Receiver for Windows)
SYSTEM_INPUT_REMARKS SYSTEM_GAMEPAD_AXIS 5 SYSTEM_GAMEPAD_BUTTON 10 SYSTEM_GAMEPAD_FOV 1


Edited, Jul 10th 2013 11:00am by Ryklin
____________________________
------------------
#2 Jul 10 2013 at 10:04 AM Rating: Decent
Sage
**
743 posts
Have you tried right clicking on the icon and choosing Run as Admin?
____________________________
I think you've been smoking the Moko...
http://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/350413/
http://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/1628942/
http://www.nerdist.com/
Angus of Cerberus (retired)
#3 Jul 10 2013 at 10:07 AM Rating: Decent
***
1,102 posts
AngusX wrote:
Have you tried right clicking on the icon and choosing Run as Admin?

I have, same deal. Puts up the little window, loads for a second, then crash.
____________________________
------------------
#4 Jul 10 2013 at 10:10 AM Rating: Excellent
Avatar
**
837 posts
Hm yea trying to run as admin is a good start. If that doesn't work try going in the ARR folder in documents and delete the latest updates maybe? If that can't help there are a few other ways to go but are more...well painful. One of course is to delete the game and re download it.

The second one is to do a roll back on your pc. I highly don't recommend the last one for obvious reasons but it can help if you do not want to download the game badly.
____________________________
YaY signature!! (i was never good with signatures >_<)

Grim Reaperz (Ultros server)
#5 Jul 10 2013 at 10:12 AM Rating: Excellent
Avatar
**
837 posts
You know they should put a repair tool with the installation to avoid this kind of things.
____________________________
YaY signature!! (i was never good with signatures >_<)

Grim Reaperz (Ultros server)
#6 Jul 10 2013 at 10:13 AM Rating: Good
***
1,102 posts
Teravibe wrote:
Hm yea trying to run as admin is a good start. If that doesn't work try going in the ARR folder in documents and delete the latest updates maybe? If that can't help there are a few other ways to go but are more...well painful. One of course is to delete the game and re download it.

The second one is to do a roll back on your pc. I highly don't recommend the last one for obvious reasons but it can help if you do not want to download the game badly.

Do you happen to know off hand which files are the update files? (Where they are located?)

Opted for a re-install. Go big or go home, right?

Edited, Jul 10th 2013 11:22am by Ryklin
____________________________
------------------
#7 Jul 10 2013 at 10:25 AM Rating: Excellent
Avatar
**
837 posts
Heh I guess you got time anyway its a big beta this time so you are good.
____________________________
YaY signature!! (i was never good with signatures >_<)

Grim Reaperz (Ultros server)
#8 Jul 10 2013 at 10:57 AM Rating: Decent
***
1,102 posts
Fresh install, the issue persists. :(
____________________________
------------------
#9 Jul 10 2013 at 11:12 AM Rating: Excellent
Avatar
**
725 posts
Well that sucks. I know Microsoft did an update today. Would that have interferred?
Hope you figure it out, so you can get back in soon.

(((HUGS))) /in a non-sexual way
____________________________
http://www.zam.com/Im/Image/242033

Name: Ghost Orchid - LEVEL 50 Bard, BLM, WHM, SMN Craft Level 7 Lucis, 6 4-star crafts: CUL, MIN, Wvr, Bsm, Gsm, Arm, Lth, Crp (Fishing and Alc at level 50)
World: Ultros
#10 Jul 10 2013 at 11:14 AM Rating: Decent
***
1,102 posts
I'm not sure if it did or not. I am running the windows 8.1 preview, so I'm wondering if that's the culprit.. at the same time, I have seen people saying that ARR runs fine on Windows 8.1
____________________________
------------------
#11 Jul 10 2013 at 11:51 AM Rating: Excellent
Avatar
**
837 posts
When you did the unistall for ARR did you go and check if there were any leftovers to delete them manually? Like update files or I don't know w/e?
____________________________
YaY signature!! (i was never good with signatures >_<)

Grim Reaperz (Ultros server)
#12 Jul 10 2013 at 11:54 AM Rating: Excellent
***
3,178 posts
There was a new Nvidia driver update recently.

Check you video card for the latest drivers.
#13 Jul 10 2013 at 12:29 PM Rating: Decent
***
1,102 posts
I did check to make sure everything was up to date. I am good on that front.

Teravibe wrote:
When you did the unistall for ARR did you go and check if there were any leftovers to delete them manually? Like update files or I don't know w/e?


Apparently it's a known issue. At least that's what my replies have told me: Beta Forum Topic
____________________________
------------------
#14 Jul 10 2013 at 12:36 PM Rating: Excellent
***
1,112 posts
Anything in your event logs?
____________________________
To endanger the soul endangers all,
when the soul is endangered it must become a Warrior.
#15 Jul 10 2013 at 12:46 PM Rating: Excellent
Avatar
*
217 posts
The only other thing you might try is doing a system restore (if you're on a PC) and restore to a day last week. That's worked for me before. Hope it helps.
____________________________
Aeloriel Autumnleaf - Ultros Server

Karma Zameleons - LS
The Kraken Club - Zam Free Company

It's not the destination, it's the Journey!

#16 Jul 10 2013 at 1:34 PM Rating: Excellent
Avatar
**
837 posts
Yea as I said as well you can do a roll back (system restore) but you will lose files all the way to the roll back point.


btw this comment from the beta forums
Quote:
"Beta or no beta, in today’s modern world and its microwave society (need it now, cannot wait)... it is no longer acceptable or passable to have inexcusable and blatant oversights in games/software that prohibit its very basic of operations (ie: download and start the client). This speaks to volumes of the developer and quite frankly, is very embarrassing. "


Lolz in today's gaming world almost ALL games wait what am I saying, ALL games have this kind of issues. I have yet to see a game that wont at some point of its life crash like that.

That post is Drama 101.

Not saying its ok that we do have this problems of course not but yea...you know what I am saying.
____________________________
YaY signature!! (i was never good with signatures >_<)

Grim Reaperz (Ultros server)
#17 Jul 10 2013 at 7:24 PM Rating: Excellent
Anterograde Amnesia
Avatar
*****
12,363 posts
Teravibe wrote:
Yea as I said as well you can do a roll back (system restore) but you will lose files all the way to the roll back point.


btw this comment from the beta forums
Quote:
"Beta or no beta, in today’s modern world and its microwave society (need it now, cannot wait)... it is no longer acceptable or passable to have inexcusable and blatant oversights in games/software that prohibit its very basic of operations (ie: download and start the client). This speaks to volumes of the developer and quite frankly, is very embarrassing. "


Lolz in today's gaming world almost ALL games wait what am I saying, ALL games have this kind of issues. I have yet to see a game that wont at some point of its life crash like that.

That post is Drama 101.

Not saying its ok that we do have this problems of course not but yea...you know what I am saying.


What a twit. Clearly has no idea how software development works, nor what a massive undertaking something like this is.
____________________________
"Choosy MMO's choose Wint." - Louiscool
The greatest trick the devil ever pulled was to convince the world he didn't exist.
Keyser Soze - Ultros
Guide to Setting Up Mumble on a Raspberry Pi
#18 Jul 11 2013 at 1:55 AM Rating: Good
****
4,148 posts
Teravibe wrote:
Lolz in today's gaming world almost ALL games wait what am I saying, ALL games have this kind of issues. I have yet to see a game that wont at some point of its life crash like that.

That post is Drama 101.

Not saying its ok that we do have this problems of course not but yea...you know what I am saying.


If it's an issue limited to a small portion of your testers then yes, I wholeheartedly agree.

I would just remind people that when the testing for 1.0 launched they had to delay the client release for 5 weeks before testing started. Also, once the client did release it was taking people as long as 3 days to download the proper files and many(much more than a few) had their downloads interrupted or corrupted and had to start all over. Things like that are unacceptable, but I'd call this a minor problem that will likely be resolved soon.

OP, I wouldn't start to worry unless this problem persists for quite a while without being acknowledged and addressed.
____________________________
Rinsui wrote:
Only hips + boobs all day and hips + boobs all over my icecream

HaibaneRenmei wrote:
30 bucks is almost free

cocodojo wrote:
Its personal preference and all, but yes we need to educate WoW players that this is OUR game, these are Characters and not Toons. Time to beat that into them one at a time.
#19 Jul 11 2013 at 2:21 AM Rating: Good
Avatar
**
837 posts
True that when the largest portion of the players have that issue then the game needs to do a major fix ASAP.

But it's safe to say that at this point only a small portion has that issue. It goes without saying though that SE needs to fix that quickly as well.Its ok to find a problem like that but it's NOT ok if they do not fix it.


With that been said a lot of us including me didn't play 1.0 beta or even the actual game so I do not like to compare ARR to 1.0 since they are not the same.
____________________________
YaY signature!! (i was never good with signatures >_<)

Grim Reaperz (Ultros server)
#20 Jul 11 2013 at 9:41 AM Rating: Decent
***
1,102 posts
I went bigger and reformatted my entire laptop.

By the twelve, I will have my beta time!
I'll update you after I finish updating the crap out of my laptop.
____________________________
------------------
#21 Jul 11 2013 at 1:47 PM Rating: Decent
***
1,102 posts
Reformatting seemed to work. I don't know what the cause was, but I'm not patient enough to wait around for it to be fixed, so I'm going to hold off on windows 8.1 until later.

I'm back! :D
Screenshot

Edited, Jul 11th 2013 2:49pm by Ryklin
____________________________
------------------
#22 Jul 11 2013 at 1:58 PM Rating: Excellent
***
3,178 posts
Glad you got it working man! Enjoy.
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 81 All times are in CST
FilthMcNasty, Anonymous Guests (80)