Forum Settings
       
Reply To Thread

Connection With the server was lost????Follow

#1 Aug 29 2013 at 3:17 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
21 posts
okay im having this 90000 problem is the connection with the server is lost. This has been the third days of this whole chaos and im still getting this connection with the server has lost ? im freaking out like everyone is able to play but i can't i don't know if this is normal or is everyone having the same problem too? at first i thought my internet was bad but when im logged on the game being able to move around freely i look at my internet connection on the top hand right of the screen and it has 3 bars? so it can't be my internet right?

and other server or other world that i have created my character it just said wait till an opening because the world is full or something keeps poping up?

do i wait a little longer or just leave it till next week as they said this will be fixed by then ?

oh this so frustrated, ive been looking forward to play this game so badly and been quite patient for the last couple of days but i feel like im gonna loose it any time soon as i'm thinking i won't be able to play the game anymore :((
#2 Aug 29 2013 at 3:20 PM Rating: Good
Needs More Smut
******
21,262 posts
I haven't been hit with 90000 since the weekend of Early Access.

Who is your ISP? Are you on a wired LAN connection, or wireless?
____________________________
FFXI: Catwho on Bismarck: Retired December 2014
Thayos wrote:
I can't understand anyone who skips the cutscenes of a Final Fantasy game. That's like going to Texas and not getting barbecue.

FFXIV: Katarh Mest and Taprara Rara on Lamia Server - Member of The Swarm
Curator of the XIV Wallpapers Tumblr and the XIV Fashion Tumblr
#3 Aug 29 2013 at 3:24 PM Rating: Good
Avatar
***
1,416 posts
I get 1017 a lot (like right now), but i know why that is. If you are getting a 9000 error, that could be anything. Your ISP, your pc, the line/wifi to your pc, your router, the line to your house...etc...
____________________________

#4 Aug 29 2013 at 3:26 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
21 posts
oh boy.. im using BT broadband and im using wired lan connection. i have been reseting my router a lot recently but of this game but the fact is that my internet on my macbook works perfectly fine i went on 4od on my ps3 application and it works smoothly so is either im really paranoid or there is something wrong with the connection
#5 Aug 29 2013 at 3:29 PM Rating: Good
Avatar
***
1,416 posts
Plus, you may have simply been disconnected from their servers by their servers. They are still working on them. This is most likely the case.
____________________________

#6 Aug 29 2013 at 3:31 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
21 posts
okay, i'll give it another restart on the internet router and i'll unplug my LAN wired and see if it will works or not. I'm currently playing on JP server Typhon if that's any help at all..
#7 Aug 29 2013 at 3:31 PM Rating: Good
Avatar
*
181 posts
Frikz1901 wrote:
oh boy.. im using BT broadband and im using wired lan connection. i have been reseting my router a lot recently but of this game but the fact is that my internet on my macbook works perfectly fine i went on 4od on my ps3 application and it works smoothly so is either im really paranoid or there is something wrong with the connection


What option are you on with BT? Basically BT treat FF14 as if it was a p2p program, and because of that if you are not on option one you will have your internet throttled because of it to a point when interacting with an NPC takes 3-4 mins to load.
#8 Aug 29 2013 at 3:33 PM Rating: Excellent
Avatar
*
137 posts
I got 90000 a couple of hours ago - and now I'm getting 1017 all the time.
I'm wondering if it's a server outage as my broadband is fine.
____________________________
FFXI: Kiyaya :Siren:
99 WAR/RDM/BLM/BRD/PLD/NIN/DNC/BST/MNK/SAM

FFXIV: Kiya Sirenia : Siren:
DoM: 37 Arcanist, SMN and SCH 15CNJ 15THM
DoW: 13MRD 12PUG
DoH: 45WVR 45BSM 45GSM 44CUL 40ALC 40CRP 39LTW 39ARM
DoL: 50FSH 47MIN 47BTN
#9 Aug 29 2013 at 3:34 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
21 posts
i'm on a BT business one , if this is the case what should i do to fixed it should i call the BT people and tell me to give me access through for this connection?
#10 Aug 29 2013 at 3:36 PM Rating: Good
Avatar
*
181 posts
Well I am still waiting for a reply, but this is what they said about them throttling my internet;

Quote:
Thanks for your email.
Sorry to hear you are having problems gaming,I have tried to call you today as requested.
• From 13 August 2013 we have removed all traffic management controls for all BT Broadband Option 1, Broadband and BT Infinity Option 1 customer, including P2P (peer-to-peer) controls previously applied during peak hours of the day.


Give them a ring and ask them if they do this for your business account.
#11 Aug 29 2013 at 3:37 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
21 posts
oh thank god i'm not the only one then, for a second i thought i was the only one having this problem as when im logged on the game and i see people moving about where as i just standing there frozen and not being able to move anywhere but the camera. a couple of hours ago i was being able to move freely but if i interact with a NPC then i just get froze completely and have to turn off and on my ps3 or quit the game so i just give up and leave it then and now i tried to log back in it let me talk to the NPC just fine but then somehow it if im walking about it will just loose connection and said connection with the server was lost :(
#12 Aug 29 2013 at 3:39 PM Rating: Good
Avatar
****
4,773 posts
KissMyPixel wrote:
I got 90000 a couple of hours ago - and now I'm getting 1017 all the time.
I'm wondering if it's a server outage as my broadband is fine.


Servers are up, www.arrstatus.com can confirm that.

1017 is a manual lockdown on logins, the servers are up, they're just full.

As far as you getting hit with 90k. 90k will occur in most cases in which you lose contact with the host. Could have been their end or your end, doesn't matter as they don't differentiate it in the coding.

So, in short, you lost connection and someone took your spot on the server. Gotta wait in line again.
#13 Aug 29 2013 at 3:41 PM Rating: Excellent
Avatar
*
137 posts
wait! they sell me unlimited broadband and then are still throttling it?
BT seriously needs to up it's game.
They tried to sell me Infinity in an area that has nothing but copper wiresSmiley: lol
____________________________
FFXI: Kiyaya :Siren:
99 WAR/RDM/BLM/BRD/PLD/NIN/DNC/BST/MNK/SAM

FFXIV: Kiya Sirenia : Siren:
DoM: 37 Arcanist, SMN and SCH 15CNJ 15THM
DoW: 13MRD 12PUG
DoH: 45WVR 45BSM 45GSM 44CUL 40ALC 40CRP 39LTW 39ARM
DoL: 50FSH 47MIN 47BTN
#14 Aug 29 2013 at 3:43 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
21 posts
sorry i wasn't reading your comment above properly, yes im probably having the same problem as you are when interacting with a NPC, it takes couple mins to load but i dont understand though why now? i went though my bet test 2 and 3 perfectly fine then as soon as the early access came i started my new character straight away and being able to play all the way through to lvl 16 so i'm pretty sure if the BT broadband was to blame for this s***ty connection then i'm sure it would have corrupted right from the beginning .

But anyway thanks for your comment/help i will speak to them in the early morning tomorrow
#15 Aug 29 2013 at 3:47 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
21 posts
oh man this is madeness!! might as well just buy couple of FFXIV dolls and start playing on my own as it is easier no connection or moodswing what so ever =.=;;
#16 Aug 29 2013 at 3:48 PM Rating: Excellent
Avatar
*
181 posts
I get that all the time after 7pm. It comes to a point when the game is unplayable. If you google FF14 BT trouble 100's of people are in the same boat.

Have you tried doing a FATE? 5 mins after it has finished it still flashes up "Invalid Target"
#17 Aug 29 2013 at 3:50 PM Rating: Decent
Scholar
Avatar
21 posts
worse than that mate, i was trying to attack the target and for about 10 mins i just realise of **** haha the connection was lost and ive done no damage to the mob whatsoever haha,,,feel like a right douche just standing there attacking it and not doing any damage haha then after that 3 mins later it said connection to server failed....TT
#18 Aug 29 2013 at 3:51 PM Rating: Good
Avatar
*
181 posts
KissMyPixel wrote:
wait! they sell me unlimited broadband and then are still throttling it?
BT seriously needs to up it's game.
They tried to sell me Infinity in an area that has nothing but copper wiresSmiley: lol


Haha sounds about right!

Basically they treat FF14 like a p2p program and unless you are on option one they limit p2p connections.

I made a complaint and nobody has replied back to me after the initial e-mail, will give them a little longer before I complain again, but i'm guessing nothing will be done at this stage.
Reply To Thread

Colors Smileys Quote OriginalQuote Checked Help

 

Recent Visitors: 75 All times are in CST
Anonymous Guests (75)